Avond 6, 29 januari 2020

DV woensdag 29 januari 2020 start om 20.00 uur de zesde avond van het Hervormd Vreeswijk College in de Dorpskerk in Vreeswijk (Nieuwegein).

Dr. Sjaak van den Berg
 zal op deze avond de vragen en antwoorden 31 tot en met 46 uit de Gewone Catechismus (GC) behandelen.
In deze vragen en antwoorden gaat het over ‘Bidden, een oefening in vertrouwen’ en komt het ‘Onze Vader’ aan bod.
Omdat het om veel vragen en antwoorden gaat, is het wijs de vragen en antwoorden vooraf al door te lezen.

Dr. Sjaak van den Berg is sinds 2015 algemeen directeur van de IZB. In 1999 werd hij pastoraal medewerker in de hervormde gemeente te Dorkwerd. In 2002 werd hij predikant van de gemeente Stedum-Lellens-Wittewierum-Ten Post. In 2009 promoveerde hij aan de Radboud Universiteit te Nijmegen op een proefschrift over Augustinus’ weerleggingen van een reeks tegenstellingen tussen het Oude en Nieuwe Testament. In datzelfde jaar werd hij missionair predikant in de Martinikerk in Groningen. Op 21 juni 2015 werd dr. Van den Berg in de Amersfoortse Joriskerk bevestigd als predikant met een bijzondere opdracht (directeur van de IZB) van de Protestantse Kerk in Nederland.

Vanaf 19.30 is de kerk open en om 20.00 starten we de avond met een korte intro.