Avond 4, 18 december 2019 "VERVALT"

Avond 4 die gepland staat op DV woensdag 18 december vervalt als reguliere avond i.v.m. Kaarslicht in Vreeswijk. Tijdens deze avond zal wel een aantal keren een korte presentatie gegeven worden over de geschiedenis van de kerk en over wat er in de kerk (en daarbuiten) geloofd wordt.
Leidraad daarbij zijn de vragen en antwoorden 18 tot en met 23 van de Gewone Catechismus. Meer toegespitst: het Apostolicum.

Tijdens Kaarslicht in Vreeswijk zal vanaf 19.00 uur het Zeemanskoor ‘De Brulboei’ drie blokken met Kerstliederen in de kerk zingen.
Wie in de gelegenheid is naar Vreeswijk te komen die avond, is bij deze van harte uitgenodigd.

Tussen de blokken met zang zal ds. Gertjan Glismeijer kort iets vertellen over de historie van de Hervormde Gemeente en de Hervormde Kerk en kort ingaan op vraag en antwoord 18 tot en met 23 van de Gewone Catechismus.

In vraag 18 wordt gevraagd: “Wat geloof je dan, samen met de wereldwijde kerk?” waarop het antwoord luidt: “De eeuwenoude woorden van de Apostolische Geloofsbelijdenis zijn ook mijn geloof. Samen met alle andere christenen in de wereldwijde kerk geloof ik in God de Vader, die de wereld gemaakt heeft; in Jezus Christus, de Zoon van God die mens werd om ook mij te redden; en in God de Heilige Geest, die alles nieuw maakt.”

In vraag 23 wordt gevraagd: “Wat heb je eraan dat God de Drie-enige is?” Het antwoord luidt: “Als Vader heeft God mij lief, in Jezus Christus is Hij mij genadig, en door de Heilige Geest verbindt Hij mij aan zichzelf en aan de andere gelovigen.”