Avond 3, 27 november 2019

DV woensdag 27 november 2019 start om 20.00 uur de derde avond van het Hervormd Vreeswijk College in de Dorpskerk in Vreeswijk (Nieuwegein).

Dr. Theo Pleizier
 zal op deze avond de vragen en antwoorden 13 tot en met 17 uit de Gewone Catechismus (GC) behandelen.
In deze vragen en antwoorden gaat het over het geloof. In vraag en antwoord 13 wordt gevraagd: “Wat maakt geloven voor verschil in je leven?”
Het antwoordt luidt: “Zoals de oer-gelovige Abraham zich liet leiden door Gods belofte, zo richt mijn hart zich op Christus. Mijn denken, willen en doen worden bepaald door het nieuwe leven waarin ik door de opstanding van Christus mag delen.”

Dr. Theo Pleizier is Universitair Docent Praktische Theologie aan de Protestantse Theologische Universiteit in Groningen en medeauteur van de Gewone Catechismus.

Vanaf 19.30 is de kerk open en om 20.00 starten we de avond met een korte intro.
Er is een boekentafel aanwezig, zodat zij die graag zelf een Gewone Catechismus zouden willen hebben er één kunnen kopen (pinnen is mogelijk).