Avond 2, 9 oktober 2019

DV woensdag 9 oktober 2019 start om 20.00 uur de tweede avond van het Hervormd Vreeswijk College in de Dorpskerk in Vreeswijk (Nieuwegein).
Prof. Dr. Arnold Huijgen zal op deze avond de vragen en antwoorden 6 tot en met 12 uit de Gewone Catechismus (GC) behandelen.
In deze vragen en antwoorden gaat het over de Doop. In vraag en antwoord 12 komt het “geluk” uit de openingsvraag weer terug: “Hoe word je als gedoopte een gelukkig mens?
Het antwoordt luidt: “Door de weg te gaan van geloof en bekering. Dat is: leren om God te vertrouwen als mijn hemelse Vader, om Jezus te volgen als mijn Heer en om door de kracht van de Heilige Geest samen met andere gelovigen de nieuwe wereld te verwachten, vol gerechtigheid en zonder verdriet.”

Prof. Dr. Huijgen is hoogleraar systematische theologie aan de Theologische Universiteit Apeldoorn en medeauteur van de GC.
Vanaf 19.30 is de kerk open en om 20.00 starten we de avond met een korte intro.
Er is een boekentafel aanwezig, zodat zij die graag zelf een Gewone Catechismus zouden willen hebben er één kunnen kopen (pinnen is mogelijk).